Meteen naar de inhoud

Veel animo eerste techniektraining Noord Nederlandse Voetbal Academie

Veel animo eerste techniektraining Noord Nederlandse Voetbal Academie

De Noord Nederlandse Voetbal Academie (NNVA) gaf haar eerste techniektraining voor jeugdspelers in Noord-Oost Friesland. Zo`n 20 fanatieke voetballers en 4 keepers uit de regio, gehuld in een professioneel NNVA outfit kregen onder leiding van hiervoor gekwalificeerde trainers, de techniektraining volgens de visie van techniek voornvechters Wiel Coerver en Rene Meulensteen.

In deze visie draait alles het verbeteren van de coördinatie en voetbaltechnische vaardigheden. Om de coördinatie te verbeteren werd eerst geoefend met de zogenaamde speedladder via deze op de grond liggende touwladder worden diverse loop en vormsprongen geoefend met als doel om later in de training de schijnbewegingen, dribbelvormen en passerbewegingen makkelijker aan te leren. Duidelijk was dat de spelers deze eerste training met veel plezier hebben gevolgd en ook dat ze de technieken ook best snel onder de knie hadden.

Het idee van de NNVA om techniektrainingen te gaan verzorgen in deze regio vloeit voort uit de constatering dat techniek en coördinatie juist aspecten zijn die wel eens onderbelicht blijven in de reguliere trainingen bij de verenigingen. Dit is begrijpelijk omdat het ook specifieke kennis van de trainers vereist en omdat de verenigingen vaak niet genoeg trainers hebben om voldoende individuele aandacht kunnen geven aan de spelers.

Hier speelt de NVVA op in en wil het de reguliere trainingen aanvullen en daarom kunnen in navolging van de regio Sneek, Drachten en Marum krijgen nu ook de jeugdvoetballers uit Dokkum en omstreken de kans om deze techniektrainingen te volgen en zo een betere voetballer te worden. Uit de deelname in andere regio`s blijkt inderdaad dat in een behoefte wordt voorzien gezien de grote belangstelling voor de trainingen.

De NVVA is daarom blij dat ze in VV Dokkum een goede partner hebben gevonden waar bovendien ook al langere tijd vanuit de club zelf techniektraining wordt gegeven. VV Dokkum stelt de velden beschikbaar ons en wil ook gebruik maken van de kennis bij de NNVA. Zo gaan nu een aantal trainers van VV Dokkum ook specifieke cursussen volgen gericht op het aanleren van voetbaltechnieken en hebben we aantal speedladders beschikbaar gesteld die de club voor hun eigen trainingen gaat gebruiken.

De NVVA spreekt van een behoorlijke belangstelling in deze regio, er zijn echter meer spelers die blijk hebben gegeven mee te willen doen maar zich nog niet daadwerkelijk hebben aangemeld. Voor hen en alle andere belangstellenden geldt dat ze nog kunnen instromen tot en met de derde training. In ieder geval is er voor iedereen de mogelijkheid een proeftraining mee te doen.

Wil je een betere voetballer worden, kijk dan op deze website voor meer informatie of om je aan te melden. Natuurlijk kun je ook gewoon een kijkje nemen op de training op vrijdagavond. lees meer op: www.nnva.nl

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *