Meteen naar de inhoud

Tips voor het kiezen van de juiste scootmobiel

  • door

Wanneer je overweegt om een zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

• Je gewicht
• Je lichamelijke beperkingen
• De omgeving waar je woont
• Waarvoor en wanneer je een scootmobiel wilt gaan gebruiken
• Waar je de scootmobiel wilt stallen
• Het beschikbare budget

Al deze factoren zijn bepalend voor het model en de functionaliteiten die je uitkiest. Kijk eerst naar de onderstaande tips voordat je een offerte aanvraagt en tot de aankoop van een scootmobiel overgaat.

Fast Furious scooters (HOOFDVESTIGING)

Koperweg 21, Alphen aan den Rijn
Telefonisch Ma/Vrij van 10:00/18:00, Zat 10:00/17:00 bereikbaar op: 0900 – 32 78 387 Kies optie 3, toets vervolgens postcode 2408 in, om doorverbonden te worden met de door u gekozen vestiging.

[email protected]

Scootmobiel kiezen: Gewicht en lichamelijke beperkingen

komen in diverse uitvoeringen en afmetingen. Als je wat kleiner bent en niet al te zwaar weegt kun je kiezen voor de kleinere modellen in een lichte uitvoering. Deze modellen zijn vaak ook goedkoper. Als je wat zwaarder bent dan heb je een scootmobiel nodig in een robuuste uitvoering. Vervolgens kijk je naar je lichamelijke beperkingen. Als je alleen wat moeizamer loopt en eigenlijk ondersteuning zoekt om je mobiliteit te vergroten, dan kun je kiezen voor een kleiner model met 3 wielen. Maar als je bijvoorbeeld moeite hebt met het op- en afstappen of evenwichtsstoornissen hebt, dan is het verstandiger om een model met 4 wielen te kiezen. Deze zijn namelijk stabieler waardoor je makkelijker kunt opstappen. Het kan ook zijn dat je door bijvoorbeeld artritis niet meer zoveel kracht hebt in je handen. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor gas geven met een voetpedaal in plaats van met de hand zoals gebruikelijk is bij een brommer of motor. Overleg bij twijfel met een ergonoom.

Scootmobiel kiezen: Woonomgeving

De omgeving waar je woont is ook bepalend voor welk je kiest. Woon je bijvoorbeeld in een stad dan zijn winkels en faciliteiten vaak vlakbij. Maar je moet wel makkelijk kunnen manoeuvreren omdat je in een drukke omgeving vaak minder ruimte hebt. Als je in een stadse omgeving woont dan is een handiger, omdat je makkelijker kunt bewegen en winkels in- en uit kunt rijden. Maar deze modellen zijn minder stabiel. Als je toch meer stabiliteit nodig hebt maar wel de wendbaarheid van 3 wielen wilt, dan bestaan er als compromis ook scootmobielen met 4 of 5 wielen. Dat zijn eigenlijk 3-wielige scootmobielen die één of twee steunwieltjes hebben en daardoor stabieler zijn. Woon je niet in de stad maar in een meer landelijke omgeving, dan wil je waarschijnlijk grotere afstanden afleggen. Misschien is het terrein ook wat heuvelachtiger zodat je een krachtigere motor nodig hebt. Een groter model scootmobiel met 4 wielen is dan een betere optie. Deze modellen kunnen zelfs 40 kilometer per uur rijden, waardoor het overbruggen van grotere afstanden geen enkel probleem is.

Scootmobiel kiezen: Gebruik en stalling

Als laatste moet je je afvragen wanneer en waarvoor je een scootmobiel gaat gebruiken. Als je een scootmobiel hoofdzakelijk wilt gaan gebruiken als ondersteuning en je kunt bijvoorbeeld nog wel autorijden, dan kun je overwegen om . Deze opvouwbare modellen kun je makkelijk ergens opbergen of achter in de auto meenemen. Het nadeel is wel dat ze nog steeds vrij zwaar zijn om te tillen en snel slijten. Als je een scootmobiel dagelijks wilt gaan gebruiken is het belangrijk dat je deze ook ergens kunt stallen. Als je een kleiner model hebt kun je misschien in huis je scootmobiel stallen, mits deze natuurlijk door de deur past. Anders moet je er rekening mee houden dat je een beveiligde stalling moet laten installeren voor je scootmobiel.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *