Meteen naar de inhoud

Perfect CV Maken in 5 stappen

  • door

Een goede CV is essentieel om te slagen tijdens een sollicitatie. Maar wat maakt nu eigenlijk een professioneel CV? In deze blogpost lees je tips over hoe jij jouw CV kunt aanpassen aan de eisen van deze tijd.

Begin je CV met een persoonlijk profiel.

Als je solliciteert naar een baan, is het belangrijk dat je CV aantrekkelijk is voor de lezer. Een manier om dit te doen, is door je CV te beginnen met een korte, maar krachtige persoonlijke profielsectie. In dit artikel leer je hoe je een solide profielsectie voor je CV schrijft die werkgevers aanzet tot verder lezen.

Een persoonlijk profiel in je CV geeft de lezer snel en gemakkelijk inzicht in wie je bent als professional. Het geeft ook aan waarom jij de beste kandidaat bent voor de vacature. Zorg ervoor dat jouw profielsectie maximaal 4-5 zinnen telt en focus op de volgende punten:

– Wie ben je? Beschrijf jezelf kort en bondig, met focus op wat relevant is voor het bedrijf of de functie waarop je solliciteert;
– Wat zijn jouw belangrijkste vaardigheden? Noem hier maximaal 3-

Voeg een goede foto toe.

Als je solliciteert naar een baan, is het erg belangrijk om een professionele foto toe te voegen aan je CV. Een goede foto zorgt ervoor dat de werkgever meteen een positieve indruk krijgt van je en je sollicitatie serieus neemt.

Je hoeft geen foto speciaal voor je CV laten maken, maar er wel voor te zorgen dat de foto up-to-date is en dat je er professioneel uitziet. Kies bijvoorbeeld een close-up foto waarin je duidelijk zichtbaar bent en leg de focus op je gezicht. Zorg ervoor dat de achtergrond rustig is en niet afleidend.

Als je niet zeker weet hoe je foto eruit moet zien, kun je altijd een professional vragen om advies. Op internet vind je ook veel tips over hoe je jezelf het beste kunt presenteren op een foto.

Noem enkel relevante zaken.

Zoals je misschien wel weet, is een CV (curriculum vitae) een overzicht van je werkervaring en opleiding. Het is belangrijk om je CV up-to-date te houden, zodat je altijd gereed bent om op sollicitaties te reageren. In dit artikel leer je hoe je een modern CV maakt.

Ten eerste is het belangrijk dat je CV overzichtelijk is. Zorg ervoor dat de lay-out rustig is en gebruik een duidelijke lettertype. Overdrijf niet met kleuren of afbeeldingen, want dan gaat het alleen maar afleiden van de inhoud.

Vul vervolgens alle relevante informatie in, zoals je naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Voeg ook wat persoonlijke informatie toe, zoals je leeftijd of burgerlijke staat, als dit relevant is voor de baan waarop je solliciteert.

Vermeld vervolgens je werkervaring en opleiding. Geef hierbij

Gebruik een professioneel cv-template.

Als je een cv wilt maken die er professioneel uitziet, is het gebruik van een cv-template de beste manier om dit te doen. Er zijn veel verschillende soorten templates beschikbaar online, dus er is altijd wel eentje die bij jouw persoonlijkheid en ervaring past. 500+ Gratis CV templates op voorbeelden.org

Het gebruik van een template zorgt ervoor dat je cv er netjes en overzichtelijk uitziet, wat belangrijk is voor een potentiële werkgever.

Maak een overzicht in je curriculum vitae.

In je curriculum vitae (CV) geef je een overzicht van je werk- en/of opleidingsachtergrond. Het is belangrijk dat je CV up-to-date is, zodat deze aansluit bij de functie waarvoor je solliciteert.

Als je net klaar bent met school of studie, heb je nog weinig werkervaring en kun je dus vooral focussen op wat je hebt geleerd. Maak dan een overzicht van:
– Je persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer, emailadres)
– Je opleiding(en), inclusief de periode waarin je deze volgde
– Je werkervaring (vakantiewerk, stages, baantjes)
– Eventuele extra’s zoals cursussen of trainingen die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert
– Jouw hobby’s of interesses

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *