Meteen naar de inhoud

Trendy woonstijlen van 2018

  • door

Elk jaar wachten we weer vol smart op de nieuwste woonstijlen, tips over wonen en trends van dat jaar. Anno 2018 is er een hoop verandering gekomen in de woonstijlen en zijn er ook een aantal dingen gelijk gebleven. Het vinden van kan erg lastig zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende stijlen, kleurcombinaties en leveranciers van de leukste meubels. Het is niet moeilijk om dan even door de bomen het bos niet meer te zien. Gelukkig konden wij op onderzoek uit naar de meest trendy woonstijlen van 2018 en de stijlen die er stiekem al waren, maar nog steeds enorm hot zijn. Lees je mee voor meer en misschien nog wel ?

Kleur- en materiaalgebruik van 2018

Qua kleurgebruik zien we dat bruintinten het modebeeld van zwart helemaal hebben overgenomen. Ook wit wordt steeds belangrijker in de diverse woonstijlen. Opvallend is ook dat er een aantal bijzondere kleuren bij zijn gekomen die hun opmars maken. Denk hierbij aan donkerrood, oranje, aubergine paars en heel zacht roze. Je merkt dat het kleurgebruik heel erg neigt naar donkere en warme kleuren. Ook felle kleuren worden belangrijk in het modebeeld. Vooral populair is de combinatie van bruin en een felle kleur. Hierdoor maak je een waar statement in huis. Ook de natuur staat in vrijwel elke trend centraal (denk aan patronen van bloemen, etc.)

Ook dit jaar weer zijn natuurlijke en robuuste materialen zeer populair. We merken dat we met z’n allen steeds meer denken aan duurzaamheid en dit zie je ook terug in de woontrends. Vooral meubels met een lange levensduur en van ijzersterk materiaal zien we terug in de woonstijlen. Ook dit jaar geldt weer less is more. Al die tierelantijntjes en tientallen accesoires kan je dus gerust achterwege laten.

Colorblocking is ook dit jaar weer favoriet, maar nu met iets extremere kleuren. Wat dacht je van een witte basis met ware knalkleuren in combinatie. Denk aan het bekende ‘barbie’ roze, oranje, oker geel of fel groen. Dat zal een boost van sfeer aan jouw woning geven!

De kleur van dit jaar is Heart Wood, een zachtroze tint die perfect te combineren is met okergeel, groen en donkergroen. En laten dit nu net de kleuren zijn die perfect passen binnen de trendy woonstijlen van 2018!

Heel veel groen

Nu we de accesoires steeds meer proberen weg te denken uit ons interieur, moet je toch op een andere manier meer sfeer aanbrengen in huis. Dit jaar geldt: groen, groener, groenst. Ook weer in het kader van duurzaamheid en zorgen voor het milieu en de natuur zijn planten de trend van dit jaar. Maak dan ook gerust een tripje naar het tuincentrum, want planten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur dit jaar.

Duurzaam wonen

Ook duurzaam wonen heeft zijn plekje weer veroverd in de woontrends van dit jaar. We denken steeds meer aan het milieu en proberen minimalistischer te leven. Dat geeft immers ook een goed gevoel aan je portemmonee. Het is dan ook weer helemaal hip om kringloopwinkeltjes af te struinen en tweedehands spullen een ware opknapbeurt te geven. Wist je dat Retro & Vintage ook weer helemaal in zijn dit jaar? Twee vliegen in een klap dus!

Een beetje glamour

Wie zegt dat we in 2018 ons huis niet mogen opfrissen met een beetje glamour? Dit jaar is het helemaal in om een beetje luxe aan te brengen in je woning. Denk bijvoorbeeld aan chique materialen, zoals natuursteen, marmer en goudkleurige materialen. Je zal jezelf al gauw wanen in een vreemd gevoel van luxe en genot. Anno 2018 is dit helemaal normaal.

Fluweel

Fluwelen spullen mogen echt niet ontbreken in je interieur dit jaar. Of je dit nu aanbrengt met een leuk kussentje of stoel, missen kan het niet. Stiekem is het natuurlijk ook een heerlijk materiaal om gebruik van te maken. Heerlijk zacht en een chique uitstraling. Wat wil je nog meer?

De Scandinavische stijl

Niet iedereen is gek van een koninklijke uitstraling. Gelukkig kunnen die mensen ook hun hart ophalen. Ook dit jaar weer is de minimalistische uitstraling van bijvoorbeeld de industriële of Scandinavische stijl populair. De Scandinavische stijl kenmerkt zich door het gebruik van zachte pasteltinten, simplistische meubels en weinig accesoires. Hierdoor zorg je net voor dat beetje eigen karakter. Bij deze stijl creëer je sfeer door het gebruik van de juiste verlichting, natuurlijke licht, witte tinten en het gebruik van ware eyecatchers.

Geometrische vormen

Geometrische vormen zijn al een tijdje erg populair als het gaat om woontrends. We zien deze vormen vooral op de muren in de vorm van een schilderij of muurschildering, maar ook in vloerbedekking, beddengoed en kussens wordt deze stijl vaak gebruikt. Kenmerkend voor 2018 is dat niks te gek is. Heel bijzonder behang kan dan ook echt geen kwaad en niemand zal gek opkijken als je die ene felle kleur in de woonkamer aanbrengt.

Meer thuiswerkers

Een bijzondere trend in 2018 is dat er veel in huis wordt aangepast op de zogenaamde thuiswerkers. Niet zo gek ook eigenlijk, want thuiswerken wordt steeds populairder en veel Nederlanders maken hier gebruik van. Zo worden er functionele hoekjes gemaakt in de woonkamer of keuken en wordt de keukentafel aangepast als bureau.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *