Meteen naar de inhoud

Inspiratie voor de kinderkamer

  • door

Het echte besef dat je ouders gaat worden dringt pas door als je begint aan de babykamer. De rest van je leven zal in het teken staan van het welzijn van je kind(eren). Natuurlijk ben je met de babykamer alleen nog niet klaar, vervolgens komt de peuterkamer, grote jongens- of meidenkamer en tienerkamer. vind je genoeg en ook de kan je gemakkelijk opzoeken. Toch is inspiratie vinden voor de kinderkamer iets lastiger. Wij hebben alle ideetjes, tips en nog veel meer op een rijtje gezet. Nieuwsgierig naar nog meer tips voor je woning of bij het indelen van de slaapkamers? Neem dan eens een kijkje op . Lees je mee?

Kies voor een gaaf behang of muurschildering

Om de kinderkamer echt een boost te geven is het belangrijk om voor de juiste muurschildering of behang te kiezen. Ga je voor een simpel kleurtje aan de muur in roze of blauw of wil je echt iets anders? Als je houdt van de creativiteit van je kinderen is het leuk om samen een muurschildering te maken. Helemaal uniek en op en top van je eigen kids. Dat zal ze niet alleen een boost van zelfvertrouwen mee geven, maar zorgt er ook nog eens voor dat ze de kans hebben om hun kamer een persoonlijk tintje mee te geven. Ook leuk is om met meerdere kleuren te werken: probeer eens out of the box te denken. Ga bijvoorbeeld voor zwart-wit in de babykamer, in plaats van de normale liefelijke kleurtjes. Met de juiste accesoires maak je er zo een prachtige, moderne kamer van.

Ga creatief om met opbergruimte

Als ouder weet je dat je aan opbergruimte nooit genoeg hebt in de kinderkamer. Natuurlijk kan je voor de functionele kasten gaan, die je in vrijwel elke kinderkamer ziet, maar je kan ook wat origineler te werk gaan! Ga bijvoorbeeld voor een groot opbergmeubel in de vorm van een boom of beer. Als jij of je partner erg handig bent is het ook erg leuk om dit helemaal zelf te maken. Als je meer opbergruime wilt creëren is het aan te raden om elke muur te gebruiken. Vaak zijn er veel loze muren die de kamer weinig extra geven. Hang hier een paar mooie planken op voor meer opbergruimte en net dat beetje extra sfeer.

Creatief omgaan met een kleine kamer

Niet elk kind wordt gezegend met een grote kamer. Toch kan een kleine kamer ook veel voordelen opleveren en als je een beetje creatief omgaat met de ruimte zal er nog genoeg in passen ook. Gebruik bijvoorbeeld functionele meubels om zo meer ruimte te creëren. Een hoogslaper is bijvoorbeeld ideaal in een kleine kamer, daaronder kan je een bureau of kast kwijt, zodat je slechts een muur benut voor 2 benodigdheden in de kamer. Hierdoor houd je meer ruimte over in de kamer voor andere dingen. Wist je dat een kleine kamer zelfs makkelijker in te richten is dan een grote kamer? Een kleinere kamer oogt al snel een stuk knusser en je hebt minder spullen nodig om deze gezellig te maken. Sfeer maken in een grote kamer is een stuk lastiger.

Ruimte maken voor creativiteit

Creativiteit en spel stimuleert je kind om stappen te nemen in zijn/haar ontwikkeling. Waarom zou je hier dan ook geen ruimte voor maken in de kinderkamer? Denk bijvoorbeeld aan een mooi prikbord aan de muur, waar je kind tekeningen en knutselwerken op kan hangen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je kind gestimuleerd wordt om zich creatief te uiten, maar zorgt ook nog eens voor een leuke sfeer in de kamer. Hierdoor zullen de werkjes een flinke boost geven aan het zelfvertrouwen van je kind. Wist je dat er tegenwoordig zelfs lijstjes verkrijgbaar zijn, speciaal ontwikkelt voor de knutselwerkjes van je kind? Leuk om alles netjes te presenteren en makkelijk verwisselbaar. Zo kan je samen met je kind een knutselwand maken.

Het delen van een slaapkamer

Soms kom je er niet onderuit om je kindjes een gedeelde slaapkamer te geven. Dit kan vaak voor een hoop kopzorgen zorgen, zeker als het gaat om 2 verschillende geslachten en 2 of meer kindjes met een ijzersterke mening en inbreng. Allereerst is het belangrijk om een neutrale kleur uit te kiezen voor de meubels en wanden. Ga bijvoorbeeld voor mint, geel of als je echt out-of-the-box wilt gaan voor zwart-wit. Je kan ook kiezen voor vakken van kleuren. Laat elk kind een kleur uitkiezen en maak speciaal voor hem/haar een vak met de geliefde kleur. Als je hier tegenaan ook nog een eigen plekje maakt voor dat kind (zover dat mogelijk is qua ruimte) zullen de ruzies al snel vergeten zijn. Het is wel belangrijk dat de identiteit van elk kind naar voren komt in de ruimte. Zorg ervoor dat ze beiden het gevoel hebben dat er naar ze geluisterd is tijdens het realiseren van de kamer.

Een duurzame kinderkamer

We willen steeds duurzamer gaan leven, maar het doorvoeren van deze levensstijl is soms moeilijk in de kinderkamer. Onze tip is om eens een lading kringloopwinkels en andere tweedehandsspullen te gaan bekijken. Vaak kom je onverwachte schatten tegen, die heel mooi kunnen passen in de kinderkamer. Zeker als je handig bent is het creëren van een duurzame kinderkamer een fluitje van een cent, daarnaast is het ook nog eens heel leuk! Knap oude meubels op en laat je creativiteit los op natuurlijke materialen, een persoonlijkere tintje kan je je kinderen niet meegeven.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *