Meteen naar de inhoud

Herenschoenen van Floris van Bommel schoenen

  • door

Hoe een politicus trendsetter kan zijn

Tijdens Tweede kamer bijeenkomsten en de inhuldiging van een nieuw kabinet zijn de meeste mensen politiek georiënteerd wanneer men kijkt. Dit kabinet bleek echter onder de heren een echte trendsetter te hebben. Politicus Hugo de Jong heeft met zijn schoenen op die dag een ware revolutie ontketend. Hij toonde dat je als man mooie modieuze en bovendien heel aparte schoenen kan dragen als een fashion statement. De Nederlandse man kreeg steeds meer door dat schoenen naast functioneel ook nog eens heel apart kunnen zijn. Daarmee kwamen de modieuze schoenen uit het vergeethoekje; je voeten mogen weer opvallen.

Een merk met traditie

De schoenen van Hugo de Jong bleken van een behoorlijk kostbaar kaliber te zijn, haast niet te betalen voor de gemiddelde consument. Een merk wat al sinds dagen schoenen maakt met allure die wel betaalbaar zijn is Van Bommel. Dit is één van de bekendste Nederlandse merken schoenen. De traditie wordt al negen generaties op elkaar overgedragen. De schoenen die van deze fabriek komen zijn met zorg ontworpen, en hebben een uitstraling die de trend zet. De traditie die ooit negen generaties begon richtte zich op mensen die grote waarde hechtten aan comfort aan hun voeten. De schoenen werden weliswaar machinaal geproduceerd, maar het voetbed was van een zodanig hoge kwaliteit dat je als klant het gevoel kreeg dat je op maatwerk schoeisel liep.

Schoenen waar je een kleur van krijgt

, de negende generatie die schoenen ontwerpt vindt dat de Nederlandse man wel wat meer kleur aan zijn voeten mag gaan dragen. De reeks schoenen die van zijn hand komt heeft dan ook een heel belangrijke overeenkomst; er is kleur in verwerkt. Denk dan niet aan de standaard donkerblauwe of bruine schoenen; alle kleuren van de regenboog stonden model voor de nieuwste collectie schoenen. Het spreekt dan ook voor zich dat dit schoenen zijn die vooral gedragen worden door mannen die zich dagelijks moeten hullen in een kostuum.

Je imago onderstrepen

Wie zich dagelijks kleedt in een kostuum komt al snel kleurloos en zonder persoonlijkheid over. Dit zijn nu juist de zaken die je graag wilt benadrukken wanneer je naar je werk gaat. Wie zich in die positie bevindt zal dan ook al snel kiezen voor schoenen die wel uiting geven aan het eigen imago. Met schoenen van het kwaliteitsmerk Floris van Bommel zal dit vlekkeloos lukken.  De schoenen zijn een absoluut fashion statement, en daarnaast dragen ze nog meer uit. Wie de herenschoenen van dit merk draagt komt er dan ook rechtstreeks voor uit dat een goed verzorgd uiterlijk belangrijk is. Daarnaast geeft het aan dat je een stukje eigenheid durft uit te dragen. De man die Floris draagt staat zelfverzekerd in het leven.

Een stijl met smaak

Floris van Bommel produceert schoenen in alle gangbare modellen. Wie van veterschoenen houdt heeft net zoveel recht op een schoen van een Hollands kwaliteitsmerk als iemand die van sneakers houdt. Daarnaast is er een schoen voor de man die liever instappers draagt of bootschoenen. Wat jouw stijl van schoenen ook is; Floris van Bommel maakt er een schoen voor. Dat maakt het grote onderscheid tussen Floris van Bommel en andere schoenen ontwerpers. Daar waar de andere merken zijn blijven steken bij de standaard veterschoen durft dit schoenenmerk een bredere collectie te leveren.

Omdat niet iedereen dezelfde voet heeft

Er zijn uiteraard meer redenen te noemen waarom Floris van Bommel zo gewild is bij de Nederlandse man. De voeten van mannen zijn immers niet allemaal hetzelfde. Daar waar de ene man een normale tot smalle leest heeft bij zijn voet heeft de andere man een veel bredere voet. Wie zijn schoenen in één breedtemaat koopt komt er al snel achter dat de schoenen tijdens het dragen beginnen te knellen. Het is dan ook niet voor niets dat de schoenen van dit topmerk verkrijgbaar zijn in H, G en G+. De herenschoenen in maat G zijn de smalste schoenen. Zij zijn voor de man die een leest heeft die wat smaller zijn dan het gemiddelde. Daarna komt de breedte G+. G+ is de leest die bij de gemiddelde mannenvoet hoort. Model H is de breedste schoen. Dit is een schoenmodel voor mannen die een bredere leest hebben. Het prettige van de diverse breedtes is dat ze geen extra hoge prijs hebben. Het maakt niet uit of je op smalle of op bredere voet leeft; de prijs hoeft geen belemmering te zijn om goede schoenen te kopen.

Schoenen voor wie op grote voet leeft

Een ander bekend probleem bij de Nederlandse man is de schoenmaat. Nederlandse mannen hebben naar verhouding grote voeten vergeleken met de rest van Europa. Daardoor vallen ze bij producenten van schoenen in het buitenland al snel buiten de boot. De producenten kunnen zich eenvoudigweg niet voorstellen dat men een schoenmaat heeft die boven de standaard maat 45 uitkomt. Floris van Bommel is een merk wat de man met een schoenmaat tot 48 weet te voorzien van een goed passend paar schoenen. Daarnaast houdt men ook rekening met de man die net tussen twee maten in zit. De maten 38.5, 41.5, 42.5, 43.5, 46.5 en 47.5 zijn schoenmaten die behoorlijk populair zijn. Het geeft maar aan dat mannen met voeten die net wat afwijken van de norm het beste af zijn met een paar schoenen wat afkomstig is van deze producent.

De prijs van Floris van Bommel mannenschoenen

Wie een goed paar schoenen voor zichzelf wil kopen zal daar flink wat geld voor moeten neertellen. Kijk in de PC Hooftstraat in Amsterdam en verbaas je over de prijzen die er worden gevraagd voor een paar schoenen van Italiaanse makelij. Heb je gelezen over de specifieke eigenschappen van de schoenen van een Nederlandse topdesigner, dan heb je waarschijnlijk al een hoge inschatting van de prijs gemaakt. De consument die schoenen van Van Bommel mag zich echter verheugen. De standaard collectie begint bij ongeveer 199 euro. Daarna loopt de prijs wat op tot een maximum van 290 euro. Voor schoenen die een aantal jaren meegaan is dat een prijs die eveneens trendsettend genoemd mag worden.

 

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *