Meteen naar de inhoud

Healthy Frambozen Cupcakes

  • door

Wat ik heel vaak maak zijn verantwoorde frambozen cakejes. Uiteraard zonder witte suiker en witmeel. Super lekker en makkelijk om te maken (Zie foto hierboven)

Dit heb je nodig:

-2 eieren
-200 gram speltvolkorenmeel
-200 gram roomboter
-100 gram palmsuiker
-1 eetlepel weinsteen bakpoeder
-1 snufje zout
-(eventueel) 3 eetlepels agave siroop
-1 handje vol frambozen of fruit naar smaak

Snij de roomboter in kleine stukjes. Gooi vervolgens alle ingrediënten bij elkaar en mix dit tot een glad beslag. Aan het einde voeg je het fruit toe en roer je het voorzichtig door het beslag heen. Vervolgens verdeel je het mengsel over de vormpjes. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak in 25 minuten gaar.

Hier heb ik speciale vormpjes gebruikt, gekocht bij de Lidl.

Gula Java (Palmsuiker) is gezond en rooft je lichaam niet leeg in tegenstelling tot alle andere suikers. Gula Java is rijk aan anti-oxydanten, hoge ORAC waarden, namelijk 2200, dat is vijf keer meer dan gewone groenten zoals worteltjes = 666 en tomaatjes = 406! Gula Java heeft ook een zeer lage glycemische index van 35 wat weergeeft hoe weinig onze suikers onze bloedspiegel beïnvloedt. Dit spaart de pancreas en helpt om onze suikerspiegel stabiel te houden op een evenwichtig en gezond niveau van 70 tot 80.

Ik koop Palmsuiker altijd bij de Natuurwinkel in de plastic zakjes. (de Palmsuiker in glazen pot is meestal een stuk duurder) Je kunt het ook online bestellen.

 

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *