Meteen naar de inhoud

Fysiotherapie en voeding

  • door

Een groot misverstand over het takenpakket van fysiotherapeuten, is dat deze professionals enkel en alleen bezig zijn met beweging. Heb je last van je knie, dan ga je naar de fysiotherapeut om jouw knie te laten behandelen. Heb je een blessure aan je rug, dan doe je samen met de fysiotherapeut oefeningen om de blessure langzaam te laten verdwijnen. Heb je een bepaalde klacht en hierdoor moeite met sporten, dan helpt de fysiotherapeut je graag om toch oefeningen te kunnen doen die bij jou passen.

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook bij de fysiotherapeut terecht kunt als je meer te weten wil komen over gezonde voeding. Ben je niet tevreden over jouw eetpatroon, ben je flink aangekomen of ben je het zat dat je te zwaar bent? Ga dan naar een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Fysiotherapie en voeding: een gouden combinatie

Je denkt misschien niet meteen aan de fysiotherapeut als je meer te weten wil komen over gezonde voeding, . De reden dat deze zaken zo goed bij elkaar passen, heeft te maken met het feit dat bewegingen en gezonden voeding de basis vormen voor een gezond lichaam. Om ervoor te zorgen dat de basis van jouw lichaam goed is, bieden de meeste fysiotherapeuten naast de voorzieningen om bewegingsoefeningen te doen bieden ze ook voedingsadvies aan. Dit betekent dat je niet alleen bij de professionals terecht kunt voor ondersteuning op het gebied van beweging, maar ook voor ondersteuning op het gebied van gezonde voeding.

Fysiotherapie en voeding: gezond en verantwoord gewicht verliezen

Het voedingsadvies wat fysiotherapeuten geven, is voornamelijk gericht om verantwoord, rustig en op een gezonde manier gewicht te verliezen. Je krijgt geen zogeheten crashdiëten voorgeschreven, je hoeft geen afslankpillen te slikken en je krijgt ook zeker geen maaltijdshakes, maar je krijgt een dieet met een gezond eetpatroon voorgeschreven. Dit dieet is niet alleen gemakkelijk vol te houden, maar zorgt er bovendien voor dat je blijvend gewicht verliest op een rustig tempo. Dit betekent dat je even geduld moet hebben om af te vallen, maar dat het resultaat wel blijvend zal zijn.

 

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *