Meteen naar de inhoud

De wetenschap van sportvoeding kent vier basiselementen

  • door

voeding, voeding aanvullen, repareren en herstellen.

1. zijn belangrijk om spieren de energie te bieden die ze nodig hebben voor een activiteit of trainingssessie, met name complexe koolhydraten in volkoren pasta, granen of brood, havermout of gedroogd fruit. Probeer als u zenuwachtig bent voor een evenement een maaltijdvervanger die koolhydraten bevat, zoals de Herbalife Formula 1 Proteïne Shake Mix: een voedingsshake met koolhydraten, proteïne, vitaminen en mineralen die gemengd kan worden met fruitsap of halfvolle melk. Voeg wat fruit toe aan deze gezonde drank als u extra koolhydraten wilt.

2. Voeding aanvullen Belangrijk tijdens of na het sporten. De Proteïne repen van zijn een perfecte, eenvoudige manier om de behoefte aan proteïne van het lichaam aan te vullen. Deze repen bevatten ongeveer 10 gram proteïne en 15 gram koolhydraten en helpen om de koolhydraten aan te vullen na het sporten als onderdeel van een normaal herstel.

3. Repareren Proteïne is een belangrijke voedingsstof bij cel reparatie omdat aminozuren kunnen helpen om spiervezels sneller en beter te herstellen, en kunnen helpen om magere spiermassa te behouden. U kunt een supplement van goede kwaliteit soja proteïne gebruiken, zoals Formula 3 Proteïne Poeder, om uw eiwitconsumptie aan te vullen.

4. Herstellen Sporters maken een grote hoeveelheid vrije radicalen aan doordat ze zuurstof gebruiken om energie te creëren. De vrije radicalen zijn een natuurlijk bijproduct van dit proces en worden in verband gebracht met de schade aan gezonde cellen. Het lichaam kan zichzelf tegen deze vrije radicalen verdedigen door de eigen voorraad antioxidanten te gebruiken afkomstig uit fruit, salade en groente. Indien nodig kan een hoogwaardig antioxidant supplement nuttig zijn om de vrije radicalen te bestrijden zoals RoseOx of Schizandra Plus van Herbalife.

Tot slot kunt u veel vocht gebruiken tijdens het sporten, met name bij warm en vochtig weer. Zelfs als u een beetje vocht tekort komt, kan dit uw prestaties beïnvloeden want een vochtverlies van maar 2% kan al een groot verschil maken.

Drink genoeg water voordat u gaat sporten, minstens ½ liter, gevolgd door ongeveer 250ml elke 20 minuten tijdens het sporten. Voeg om het water lekkerder te maken een beetje Herbal Aloësiroop toe. Dit heeft als extra voordeel dat natuurlijke aloë Vera goed is voor de spijsvertering. U kunt ook de isotonische drank H3O Pro van Herbalife proberen om het vochtgehalte aan te vullen en uw energieniveau te vergroten voor, tijdens en na het sporten. Herbalife’s Liftoff Energiedrank helpt u om alert en gefocust te blijven gedurende een trainingssessie.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *