Meteen naar de inhoud

Autoverzekering vergelijken in Nederland

  • door

In Nederland zijn ruim 120 aanbieders voor een autoverzekering. Velen claimen de laagste prijs te hebben, maar dit is uiteraard niet mogelijk. Om u te helpen de zaken op een rijtje te zetten zijn er veel online vergelijkingssites voor het afsluiten van een autoverzekering. Deze vergelijkingssites vergelijken ruim 120 aanbieders met elkaar op verschillende onderdelen. Het gebruiken van een dergelijke site is zeer handig om een goed overzicht te krijgen.

Welke gegevens zijn nodig?

Om toegang te krijgen tot het overzicht van de verschillende aanbieders dient men eerst bepaalde gegevens online in te vullen. Dit is ten eerste het kenteken, waarna de vergelijkingssite direct weet in welke auto u rijdt. Vervolgens kunt u de gewenste dekking selecteren en hier heeft u de keuze uit enkel WA, de die voor elk motorrijtuig in Nederland verplicht is, of WA + beperkt casco of WA all risk. Bij casco wordt schade aan de eigen auto vergoed door onder andere diefstal, vandalisme, inbraak en storm- en brandschade. Hierbij wordt schade door uzelf veroorzaakt niet vergoed. Dit is bij all risk wel het geval. De volgende stap is het invullen van de uitvoering en de kilometerstand. Daarna dient u in te vullen hoe lang u in het bezit bent van een rijbewijs, het aantal schadevrije jaren, de postcode en uw geboortedatum en geslacht.

Controleer de resultaten

Na het invullen van de gegevens komen de diverse verzekeraars gerangschikt naar voren. U kunt een keuze maken die u het best bevalt. Hierbij kunt u kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de polisvoorwaarden, het cijfer dat de huidige klanten geven aan de verzekeraar, het eigen risico en uiteraard de premie. Bij sommige verzekeraars kunt u alleen een premie per maand betalen en niet per jaar. Mocht u vooraf een verzekeraar op het oog hebben gehad kunt u deze vergelijken met de verzekeraars die als eerst naar boven komen uit de offerte. Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering kan ook via de vergelijkingssite. Dit levert soms aantrekkelijke kortingen op, maar dit heeft ook te maken met de eerder ingevulde gegevens op bijvoorbeeld het gebied van schadevrije jaren.

Autoverzekeringen vergelijken

is belangrijk om je maandlasten voor de autoverzekering te bepalen. Met autoverzekeringen te vergelijken, wordt natuurlijk het vergelijken van de kosten voor de autoverzekering bedoeld. Deze kosten worden bepaald door de premie voor de autoverzekering.

Premie autoverzekeringen berekenen

De gemiddelde premie voor een autoverzekering kun je nooit helemaal zelf berekenen, want de kosten en voorwaarden kunnen verschillen per verzekeraar. Wel weten we dat deze instanties autoverzekeringen berekenen op basis van de volgende factoren:

Het type autoverzekering: hoe meer dekking, hoe duurder

Leeftijd van de autobezitter: jongeren en ouderen maken gemiddeld meer schade en voor hen zijn de autoverzekeringen daarom duurder

Bezit rijbewijs: hoe langer je een rijbewijs hebt, hoe ervarener je bent en hoe goedkoper jouw autoverzekering zal zijn

Het eigen risico: hoe hoger het eigen risico hoe minder premie je betaalt

Woonplaats: in de stad wordt meer schade gereden dan in dorpen en op het platteland. Voor mensen die in de stad wonen wordt er meer premie autoverzekering berekend

Schadevrije jaren:

hoe minder schade je in het verleden hebt gereden, hoe goedkoper de autoverzekering uitvalt

Gemiddeld aantal kilometers per jaar: hoe minder je rijdt, hoe minder kans op schade je hebt en des te lager de premie is die voor je autoverzekering berekend wordt

Autoverzekering berekenen van de autoverzekering

Op veel websites kun je calculators vinden waarmee je de kosten voor autoverzekeringen kunt berekenen. Pas hiermee op, want de premies die hier worden genoemd zijn enkel schattingen van de daadwerkelijke kosten die je bij de verzekeraar zult moeten betalen. Vaak komen er nog extra kosten zoals administratiekosten enzovoorts bij. Laat je door dit soort manieren om autoverzekeringen te berekenen niet misleiden.

Vraag altijd eerst een offerte aan voordat een de autoverzekering afsluit. In de offerte staan namelijk alle voorwaarden met betrekking tot de autoverzekering, Deze voorwaarden kunnen grote invloed hebben op je keuze. Dit zijn alle feiten die je moet weten met betrekking tot autoverzekeringen berekenen.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *