Meteen naar de inhoud

15 Tips voor het afsluiten van de beste reisverzekering

  • door

Ik weet. Ik vind het ook niet leuk om een ​​reisverzekering te moeten afsluiten. En ik houd er zelfs niet van erover te praten of onderzoek te doen en de beste reisverzekeringsmaatschappijen te vergelijken.

Het is nooit een opwindend onderwerp, ik praat liever over reizen, en als je erover nadenkt, is betalen voor een reisverzekeringspremie een van die dingen waarvoor je betaalt in de hoop dat je het nooit hoeft te gebruiken.

Maar je bent hier nu, en voordat ik inga op mijn tips voor het kopen van de beste reisverzekeringspolis, laat me dit gewoon zeggen,

“Als je geen reisverzekering kunt betalen, dan kun je het je niet veroorloven om te reizen”.

Het is zo simpel.

Laten we eerlijk zijn. U aarzelt niet bij het aanschaffen van een autoverzekering wanneer u een auto koopt, of een inboedelverzekering bij aankoop van een woning. Dus waarom geen reisverzekering?

Eerlijk gezegd, het kopen van een reisverzekering kan zo goedkoop zijn dat je er geen omkijken meer naar hebt. Gemoedsrust is van onschatbare waarde!

Ik zou liever een extra € 100 of zo besteden voor onze reis en waarschijnlijk nooit de verzekering gebruiken dan mijn bankrekening wegvagen als er iets zou gebeuren.

Noem het wat je leuk vindt – een vakantieverzekering, een reisverzekering of een vakantieverzekering, geen verzekering hebben is het risico niet waard. Alles kan, zal, en soms gaat het mis. Als dat zo is en u bent niet verzekerd, kunt u veel geld en ongemak oplopen.

Waarom zou je een reisverzekering moeten kopen?
Stel je dit eens voor.

De opwinding van je vertrekdatum is net om de hoek, je hebt al je zuurverdiende geld gespaard, betaald voor je vluchten en accommodatie, rondleidingen worden geboekt, kleren worden ingepakt en je zakgeld wacht gewoon om te worden uitgegeven.

Wat gebeurt er als:

  • U moet uw reis onverwacht annuleren
  • Een orkaan beschadigt je bestemming
  • Er is een terroristische gebeurtenis
  • Je wordt ziek of gewond tijdens je reis
  • Je bagage is verloren of gestolen
  • Je verliest je paspoort
  • Ik wed dat de moeder wiens dochter een cocktail met chemicaliën op Bali dronk en terug naar Australië moest worden gevlogen tegen een prijs van € 50.000, graag een reisverzekering had gehad.

werd getroffen door tekenbeetkoorts in Zuid-Afrika en had verschillende ziekenhuisbezoeken. We zijn blij dat we een reisverzekering hadden.

En toen de Amerikaanse immigratie al onze paspoorten in de VS verloor, dachten we dat verzekering behoorlijk nuttig was, omdat het ons ervan weerhield om een ​​half miljoen aan vervangingen te betalen.

Tijdens onze reis naar Thailand, toen we onze computer kortstondig onbeheerd achterlieten, en een brutale 2-jarige Savannah het neersmoorde en doodde, waren we blij dat we een verzekering hadden gehad – waardoor we € 1.500 bespaarden om het te vervangen.

Het is beter om veilig te zijn dan sorry, zoals ze zeggen! En voor ons als reizend gezin is er niets dat we willen, meer dan te weten dat onze kinderen enigszins veilig met ons mee kunnen reizen.

Ik wil niet dat “Ik kan me de medische rekeningen die het leven van mijn kind kunnen redden” niet over mijn hoofd hangen.

Als u een reizende Amerikaan bent, of iemand die de VS bezoekt, moet u beslist NIET beknibbelen op reisverzekeringen. Gezondheidszorgkosten in de VS zijn belachelijk. Zo groot dat mensen failliet gaan.

TIPS VOOR HET KOPEN VAN DE BESTE REISVERZEKERING

1. Ten eerste, wat is precies een reisverzekering?
Kortom, reisverzekeringen zijn ontworpen om onverwachte medische noodgevallen en evenementen, zoals annulering van de reis, uw persoonlijke bezittingen, verloren, gestolen of beschadigde bagage door een luchtvaartmaatschappij, en andere gerelateerde verliezen tijdens het reizen te dekken.

Welke reisverzekering is het beste voor u? Er zijn verschillende dekkingsniveaus afhankelijk van:

Plan
de verzekeringsmaatschappij waarmee u koopt
de grootte van uw eigen risico (eigen risico)
Sommige polissen bieden steeds lagere medische kostenopties; de hogere zijn vooral voor landen die hoge medische kosten hebben, zoals de Verenigde Staten!

Notitie:

Reisverzekering is niet bedoeld als vervanging van uw ziektekostenverzekering in uw thuisland. Hoewel er in uw reisverzekering een medische component zit die een plotselinge ziekte of een ongeval kan dekken, hangt het niveau van die dekking af van welk plan en welke aanbieder u kiest!

2. Wat EN wie verzeker je?

Welke reisverzekering is het beste voor u? Zorg ervoor dat u weet wat uw behoeften zijn en uw situatie:

Waar reist u naartoe?

Hoe ben je op reis? Vluchten, huurauto’s enz. De vereiste dekking zal hiervan afhankelijk zijn
Welke activiteiten ga je doen – Skiën, skydiven of andere avontuurlijke activiteiten?
Duur van de reis
Met wie reis je met alleenstaanden, stellen of gezinnen?
Waarde van de goederen die u meeneemt
Risico-aversie

3. Belangrijke overwegingen

Omvang van de dekking

Dekt de polis alleen de schadevergoeding voor medische kosten in het buitenland of kunt u ook vergoeding krijgen voor medische behandeling in uw thuisland?

Uitbetalingstijd en vereisten

Vereist het contract dat u binnen een redelijke termijn een schriftelijk rapport van het incident indient? Welke ondersteunende documenten moet u bij uw claim voegen?

Bedrag premie

Betaalt u voor de juiste dekking of kunt u naar behoefte upgraden / downgraden naar iets waar u comfortabeler voor bent?

Beschikbare upgrades

Hoeveel kost het om de verzekering tot uw bagage uit te breiden? Hoeveel zijn items die u in het buitenland kunt kopen, zoals meubels of schilderijen?

Alcohol en drugs

Veel beleid zal nietig en ongeldig zijn als er iets gebeurt terwijl u onder invloed bent van alcohol of drugs!

Wat valt er niet onder?

De meeste beleidsregels hebben geen betrekking op:

Sport- en avontuuractiviteiten met een hoog risico
Reis naar landen met een hoog risico
Reeds bestaande medische aandoeningen
Een aparte verzekering kan worden gekocht voor een extra vergoeding voor die.

Controleer de uitsluitingen

Reisverzekeringspolissen hebben een lijst met uitsluitingen waarvoor ze u niet dekken. bijv:

Ernstige weersomstandigheden of natuurrampen
Handelingen van god (denk IJslandse vulkaan veroorzaakt reischaos)
Daden van oorlog, terrorisme, opstand of burgerlijke opschudding
Kies een reisverzekering met de minste uitzonderingen en let daar op bij het lezen van een verzekeringspolis.

Zorg ervoor dat u eventuele reeds bestaande medische aandoeningen verklaart.

Als u dit nalaat, kan de dekking teniet worden gedaan. Veel beleid zal geen betrekking hebben op reeds bestaande medische aandoeningen en het kan zijn dat u een add-on moet kopen om u hiervoor te dekken.

Wees zeer waakzaam in het kennen van de medische uitsluitingen en voorwaarden voor uw beleid. U wilt niet betrapt worden, vooral in landen als Amerika, waar slechts één doktersbezoek u bijna € 300 kost. Je valt flauw als je de prijs van een ziekenhuisbezoek daar hoort!

5. Krijgt u reisverzekeringen voor binnenlandse reizen?

We hebben altijd een internationale reisverzekering gekocht, maar we hebben nooit een binnenlandse reisverzekering in Australië gekocht.

We hebben de geneeskunde in Australië gesocialiseerd, dus we dachten altijd dat het goed zou komen, en met betrekking tot onze bagage en uitrusting liepen we gewoon het risico.

Dat was totdat we een quad tour door Newcastle deden en de gids legde ons uit wat er zou kunnen gebeuren als je een ongeluk zou krijgen. De enige redding zou een helikopter zijn, die als je geen gezondheid of reisverzekering had ongeveer € 25.000 zou kosten.

Het is helemaal aan jou. U kunt een beleid krijgen dat past bij uw zorg- en inboedelverzekering, zodat u betaalt voor alleen wat u nodig heeft.

6. Jaarlijks beleid of dekking voor één reis?

Bij het zoeken naar de beste reisverzekering moet u van tevoren een basisidee hebben van uw reisgewoonten en plannen om het juiste beleid te kiezen.

Als u weet dat u meerdere keren binnen een jaar gaat reizen, dekt een jaarlijkse reisverzekering (multi-tripbeleid) al uw reizen en kan deze veel kosteneffectiever zijn – ze hebben echter wel een maximale duur per reis!

Anders, blijf bij een enkele reisverzekering!

NOTITIE:

Verzekeringspremies zijn gebaseerd op de oudste reiziger, en wanneer een reiziger 65 wordt, lopen ze premies op.

Denk goed na voordat u kiest voor een jaarlijks beleid voor u of het gezin. Als ten minste een van de reizigers 65 is, kan een apart beleid voor de oudere reiziger de beste optie zijn om te voorkomen dat alle anderen de kans betalen – maar nog steeds uw berekeningen doen.

Het eigen risico is het bedrag dat u voor uitgaven betaalt voordat uw verzekeringsplan begint te betalen. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie zal zijn!

Dus als een claim nodig is, betaalt u veel meer. Als er geen claim nodig is, wint u omdat uw eerste premiekosten lager zijn.

Als u een laag eigen risico afsluit, zal uw premie hoger zijn, wat betekent dat uw kosten hoger zijn, maar dat u uiteindelijk minder betaalt als u een claim moet indienen.

Mijn comfortniveau is meestal rond de € 100 aftrekbaar / eigen risico. Afhankelijk van de reisomstandigheden echter en premium prijs zal ik soms gaan voor geen aftrekbaar / eigen risico.

8. Hoe premies voor reisverzekering te verlagen

Enkele tips voor manieren om premies te verlagen:

Controleer uw huisverzekeringspolis
Als u in het binnenland reist, kan het zijn dat u bij thuisverzekeringen rekening houdt met persoonlijke bezittingen buiten uw woning. Hiermee kunt u besparen op reiskosten.

Koop direct en online
Bij het kopen van de beste reisverzekering, is het vaak goedkoper online en rechtstreeks via een verzekeringsmaatschappij.

Reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen kunnen verbazingwekkend grote commissies krijgen van verzekeraars voor het verkopen van polissen, soms tot 50%. Doe je onderzoek voor het geval je een anomalie ontdekt.

Reizen in een groep
Als u in een groep reist voor zaken of vrije tijd, kunt u besparen door voor elk individu één groepsbeleid te kopen in plaats van één beleid.

Klantenbinding
Controleer uw andere verzekeringsmaatschappijen, bijvoorbeeld auto en huis, aangezien u een korting krijgt voor een reisbeleid aangezien u al klant bent.

Denk aan onze gouden regel, als je niet vraagt, is het antwoord altijd nee. U kunt altijd hun concurrent markeren die minder voor dezelfde dekking aanrekent.

Familie reisverzekering
Voor gezinnen zijn sommige van de beste reisverzekeringspolissen gratis voor kinderen, zoals World 2 Cover voor Australiërs.

Kredietkaarten
Reisdekking is een gebruikelijke add-on met geselecteerde creditcards. Lees de kleine lettertjes en neem contact op met uw bank voor meer informatie. Verkrijgen van een schriftelijke bevestiging dat u gedekt bent, wat de verzekering dekt en met wie u in geval van nood contact opneemt.

Onthoud:

Verzekering voor creditcardreizen biedt mogelijk geen dekking voor medische of evacuatie
Mogelijk moet u betalen voor een hogere kredietkaart om verzekeringsuitkeringen te ontvangen
Beperkingen op wat is gedekt en de limieten
Je moet betalen voor de vluchten of andere reisgerelateerde uitgaven met die creditcard om gedekt te raken!
Bovendien kunnen veel basisbeleidsregels niet worden geactiveerd zonder een kopie van uw creditcard te maken en zijn er geen zakelijke of sportieve activiteiten zoals raften.

En het is niet ongebruikelijk dat de verzekering slechts drie maanden duurt en eenmaal in het buitenland kan de dekking niet worden verlengd. Persoonlijk zou ik vertrouwen op een creditcard-reisverzekering.

9.

Een kort woordje over goedkope reisverzekeringspolissen.

Het verkrijgen van de goedkoopste reisverzekeringspolis is niet altijd de beste strategie. Dit kan u op de lange duur veel meer kosten als u niet het juiste beleid voor uzelf krijgt.

Reisverzekeringsmaatschappijen vinden het belangrijk om hun uitgaven te verminderen (d.w.z. hun uitbetaling aan u). De beste reisverzekeringspolissen en bedrijven bieden een goede dekking en zullen met u samenwerken om u de best mogelijke ervaring te bieden.

Maar er zijn ook een paar dodgy’s!

10. Voertuig- en motorfietsverhuur

Als u van plan bent auto’s, motorfietsen, jetski’s of andere gemotoriseerde voertuigen te huren, overleg dan met uw reisverzekeraar om na te gaan of deze onder uw verzekeringspolis valt.

Vraag advies over eventuele beperkingen die van toepassing zijn, zoals het rijden op een motorfiets zonder de motorrijbewijs van uw land of het dragen van geschikte veiligheidsuitrusting.

Raak niet betrapt, het kan je duizenden kosten.

Zoek een reisverzekering die de hoge aftrekbare / extra kosten betaalt als u uw huurauto beschadigt. Op die manier kunt u op het contract afstand doen van de hoge aftrekbare / excessieve prijzen van de autoverhuurmaatschappij.

11. Wat als ik voor onbepaalde tijd reis?

Ik denk dat het moeilijk zou zijn om een ​​verzekering te krijgen die je oneindig zou dekken. Vind het beste beleid en ontvang het voor 12 maanden. Na 12 maanden her evalueren en een nieuw beleid afsluiten bij hetzelfde bedrijf of elders gaan.

Ik zou niet aanraden om langer een beleid te voeren, omdat je gewoon nooit weet hoe je reis echt zal draaien en draaien. Je kunt jezelf het beste niet te lang vastzetten in iets.

12. Wat als ik in een ander land woon en werk?

Naast ons thuisland Australië hebben we in Ierland, Engeland, Thailand en de VS gewoond en ik denk niet dat we ooit een reisverzekering hebben gehad voor wanneer we in een ander land hebben gewoond.

Misschien was dat geen slimme zet, maar ik heb er nooit aan gedacht erover na te denken. Je moet echt weten hoe je in je nieuwe land wordt ondersteund op het gebied van medische zaken.

Toen we in de VS woonden, had Caroline een familiale ziektekostenverzekering gesubsidieerd via haar baan als onderwijzer. Toen ze in het Verenigd Koninkrijk woonde voordat we samen waren, was haar medische zorg gratis omdat ze een lokaal belastingnummer had. En als ik het goed heb, hebben het VK en een zorgovereenkomst.

Als u medische dekking heeft via een baan, wilt u een aparte dekking voor uw bezittingen bedenken.

Wat ben je bereid om te riskeren? Misschien wilt u een lager beleid krijgen om u hiervoor te dekken of een lokale provider voor thuis- en inhoudsverzekering. Het hangt er allemaal vanaf hoe lang je daar verblijft en hoe geregeld je bent met werk en woonafspraken.

13. Over dure uitrusting

Tegenwoordig reizen we allemaal met zoveel gadgets, zoals laptops, camera’s en smartphones.

Houd er rekening mee dat de meeste reisverzekeringspolissen een limiet per item hebben – zorg ervoor dat deze hoog genoeg is om uw spullen te dekken, of kies een beleid waarmee u de limiet kunt verhogen.

Persoonlijk hebben we nooit een reisverzekering gehad die specifiek is voor elektronica. We hebben het altijd opgenomen in onze uitgebreide reisverzekeringspolis.

Als u in eigen land reist, kunt u een andere mogelijkheid krijgen om uw elektronische goederen te verzekeren door contact op te nemen met uw inboedelverzekeraar om te zien of u ze als draagbare waardevolle goederen kunt verzekeren.

14. Annuleringsbeleid

Het is niet leuk als je ziek wordt voordat je vertrekt en niet op reis kunt gaan. Er kunnen veel onverwachte problemen opduiken. Niet alle verzekeringen hebben betrekking op annulering van vluchten en accommodatie, dus lees de beleidsformulering die voor u relevant is zorgvuldig door.

15. Besteed aandacht aan overheidswaarschuwingen

Veel reisverzekeringspolissen hebben een clausule waarin ze je niet dekken als je naar een land reist waar je regering je tegen heeft gewaarschuwd. De verzekeraar kan stellen dat het risico was voorzien en u werd gewaarschuwd.

BESTE REISVERZEKERINGSMAATSCHAPPIJEN

 

Belangrijkste voordelen:

Koop, verleng en claim online, zelfs nadat u van huis bent gegaan.
Cover voor technische uitrusting
Dek af voor een reeks avontuurlijke activiteiten
Betrokken reisgemeenschap op sociale media

Wat ik niet leuk vind:

Heeft een vaste meerprijs van € 200
Slechts € 500 tandarts

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *