Meteen naar de inhoud

Drie tips voor het uitkiezen van een winterjas

Een goede winterjas kan je jaren dienstdoen en warm houden tijdens onze koude en gure winters. Omdat je een winterjas veel draagt en deze meerdere seizoenen mee moet gaan, is het niet onverstandig om je keuze goed te overwegen. Er zijn een aantal punten waar je het beste aandacht aan besteedt voordat je een jas uitkiest. De onderstaande tips kun je gebruiken om een winterjas te vinden die je niet alleen warm houdt, maar die ook jarenlang aan je kapstok kan blijven hangen.

Kies neutraal

Het is altijd verstandig om je winterjas uit te kiezen in een neutrale stijl en kleur. Dit lijkt nu misschien saai, maar op de lange termijn zal je hier geen spijt van krijgen. De mode verandert, jouw smaak verandert en ook jouw omstandigheden veranderen. Een ongebruikelijke winterjas sluit dan het volgende jaar misschien helemaal niet meer aan bij je leven. Probeer met je winterjas dus geen statement te maken en wil je dit wel doen, kies dan keurrijke accessoires zoals een sjaal, handschoenen, een muts of oorwarmers waarmee je jouw look toch persoonlijk kunt maken. Deze accessoires zijn veel goedkoper en gemakkelijker te vervangen dan de winterjas zelf.

Kies kwaliteit

Een kwalitatieve winterjas is een stuk duurder dan een exemplaar van slechtere kwaliteit, maar in dit geval zal je zien dat het beter is om wat extra geld in je winterjassen te steken. Goedkopere jassen bestaan meestal voor een groot gedeelte uit nylon, polyester of acryl. Dit zijn materialen die niet goed ademen en dus voor overmatig zweet zorgen. Het is de bedoeling dat je winterjas je warm houdt, maar dat je lichaam niet de neiging krijgt om zichzelf te moeten koelen. Controleer daarom altijd het materiaal en kies voor microvezel of fleece. Ook wol is een uitstekende keuze en een gehalte van 60 tot 70 procent wol is voldoende om je comfortabel te voelen. Een kwalitatieve winterjas met een soortgelijk wol gehalte kost je gemakkelijk €100. Een winterjas van 100 procent wol zal je zeker €200 kosten.

Koop groot

Als laatste moet je niet vergeten dat jij in de winter dikker bent. Dit betekent niet per se dat je meer kilo’s hebt gekregen, maar meer dat je veel meer kleren aan hebt. De winterjas moet comfortabel blijven, ook wanneer je een dikke trui draagt en meerdere laagjes aanhebt. Koop daarom altijd een winterjas ineen grotere maat en pas deze in de winkel. Eventueel neem je een dikke trui mee en doe je deze aan voordat je de winterjas past. Koop je je jas online, dan heb je niet de mogelijkheid om deze te passen en zal je hem simpelweg moeten betalen voordat je hem kunt zien. Dit is riskant, maar de meeste webwinkels hebben daarom goede retourvoorwaarden. Voordat je koopt is het verstandig deze altijd door te lezen. Mocht de jas je dan toch niet bevallen, dan kun je hem probleemloos ruilen of inleveren. Volg dus ook de bovenstaande tips als je een winterjas koopt en je zal niet worden teleurgesteld.

Meer tips voor goedkope winterjassen lees meer via deze link:

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *