Appelchutney met bananen roomsaus

Appelchutney met bananen roomsaus

Het is weer even geleden dat ik wat heb gepost.

Vandaag weer een gezond en lekker recept voor jullie. Echt álles in dit recept is goed voor je en de ingrediënten samen smaken echt super lekker. Het lijkt een enorme klus om te maken, maar niets is minder waar.

Dit heb je nodig:

Voor de chutney;
-4 tot 6 gedroogde abrikozen
-4 tot 6 gedroogde vijgen
-2 handjes vol rozijnen
-een beker appelsap
-1 theelepel vijfkruidenpoeder (AH)
-1 theelepel kaneel

Voor de bananenroomsaus;
-2 bananen
-halve avocado
-1 vanillestokje
-scheut sinaasappelsap
-snufje zout

En voor de decoratie: 2 appels met citroensap, snufje kaneel

Doe de abrikozen, vijgen en rozijnen in een kom

Voeg de appelsap toe

Vergeet de vijfkruidenpoeder en het kaneel niet toe te voegen

Roer de kruiden goed door het mengsel heen en laat dit 2 uurtjes weken

Doe alles na 2 uur in een blender/keukenmachine en blend tot een massa. De chutney is klaar!

Nu kun je aan de bananenroom beginnen. Pak de ingrediënten erbij

Blend ook dit tot een gladde massa. Klaar is de bananensaus

Pak de appels erbij

Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor

Snij in nette plakjes en besprenkel ze met citroensap. (zo worden ze niet bruin)

Voeg als laatste alles toe op een bord. De appeltjes heb ik opgestapeld, vervolgens heb ik de chutney in de appel gedaan en daaromheen de bananensaus toegevoegd. Om het af te maken een scheutje kaneel.

Het is echt heerlijk en makkelijk om te maken!

Wist je trouwens dat vijgen de bloeddruk kunnen verlagen? En dat de vezels in vijgen de dikke darm kunnen beschermen tegen ontstekingen?